Classes

Sport talentenpaspoort


Jouw individuele talentenpaspoort

Het Sport Talentenpaspoort van august360 in Zedelgem brengt met onze wetenschappelijk onderbouwde online tool de emotionele en fysieke talenten van atleten in beeld. Een goede verhouding van de fysieke, emotionele en rationele talenten van een sporter zijn essentieel om de beste resultaten te behalen. De emotionele en rationele talenten worden echter vaak vergeten. Onze persoonlijkheidstest en denkstijltest helpt sporters de beste prestaties te leveren door gebruik te maken van deze achtergestelde talenten.

Jouw unieke talenten worden uiteengezet in jouw Talentenpaspoort

Met behulp van onze begeleiding ontdek je jouw passies en hoe jij het makkelijkste werkt. Je vult onze uitgebreide denkstijltest in en aan de hand van jouw antwoorden, die worden bekeken door een sportpsycholoog, vertellen we je wat jou drijft en hoe je verschilt van andere sporters. In je paspoort vind je twee “foto’s”. De eerste foto toont je passies en de tweede toont je aanleg. Op praktisch vlak helpt je paspoort je een keuze te maken voor een coach of club die aansluit bij jouw passies en talenten. Je presteert beter in een omgeving die bij jou past, en dus voorkomen we “verloren” jaren door beter inzicht te geven in wat de beste omgeving voor jou is.


Leer wat de talenten zijn van jouw team

Niet alleen individuele atleten, maar ook teams hebben unieke talenten. Daarom maken wij ook paspoorten voor hele teams. Om een Talentenpaspoort voor jouw team te laten maken, moet het hele team onze online vragenlijst invullen. Uit de individuele anonieme resultaten worden de teamtalenten afgeleid.

Wat een Talentenpaspoort kan doen voor jouw team

Ons Talentenpaspoort toont de verdeling van verschillende talenten binnen het team. Door middel van deze resultaten kan je doelgericht op zoek naar atleten die bij jouw team passen of de talenten van het team aanvullen of een coach vinden die aansluit bij de behoeften van een team. Ook in het teampaspoort vind je twee “foto’s” die de passie en aanleg van het team vertegenwoordigen. Onze gecertificeerde coaches helpen je om een interpretatie te maken van deze foto’s.


Onze prijzen

De richtprijs van een individueel Sport Talentenpaspoort is ongeveer € 75,- excl. btw. We willen ons paspoort toegankelijk houden voor iedereen en daarom kan de prijs variëren van land tot land. Voor teams geldt een groepskorting.


Wat is het Sport talentenpaspoort ?

De wetenschappelijke onderbouwing van ons Sport Talentenpaspoort

Onze persoonlijkheidstest voor sporters is gebaseerd op de “needs theory” van onder anderen Prof. Henry A. Murray, William McDougall en William James en de “cognitive styles theory”, zoals onderzocht door Eva Cools (PhD.) en Prof. Herman van den Broeck van de Vlerick Leuven Management School. De psychogene drijfveren en de denkstijlen die worden gemeten in ons Talentenpaspoort zijn kenmerkend voor de sportwereld. Wij gebruiken een test van de Pontis Management School om een nauwkeurige positiebepaling te kunnen geven van jouw drijfveren en denkstijlen ten opzichte van andere professionals. De berekening van de resultaten en de positiebepaling worden uitgewerkt in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.

Welke talenten worden weergegeven in ons paspoort?

Het woord “talent” kan veel verschillende betekenissen hebben. Daarom gebruiken wij voor ons Talentenpaspoort het unieke concept “WERKelijk talent.” Jouw WERKelijke talent bestaat uit eigenschappen die:

  • Jou energie geven
  • Jou uniek maken ten opzichte van andere professionals
  • Jouw potentie vormen om te excelleren

Dit zijn eigenschappen waar je mee bent geboren of die je op zeer jonge leeftijd onbewust hebt ontwikkeld. Deze eigenschappen kan je op volwassen leeftijd niet bewust veranderen. Jouw WERKelijke talent is vergelijkbaar met een rijke voedingsbodem; alleen wanneer je in je potentie investeert zal je kunnen oogsten. Je investeert in je potentie door kennis, vaardigheden en attitudes te verwerven die je talent laten bloeien. Bovendien zal je niet alleen betere prestaties leveren, maar ook meer plezier beleven.

Ontdek jouw unieke talenten en potenties

Vraag jouw test aan en ontdek jouw persoonlijke talenten met behulp van ons Sport Talentenpaspoort. Heb je vragen over onze methode of wil je meer weten over ons paspoort? Mail gerust naar info@august360.com of bel ons via 0032 478 48 74 66.

WAT ZIJN MIJN TALENTEN?

Het woord ‘talent’ dekt vandaag vele ladingen. Lees 10 verschillende teksten over talent en je hebt wellicht 10 verschillende definities. Wie ziet er door het bos de bomen nog ?

Het Sport Talenten Paspoort gebruikt daarom het unieke concept “WERKelijk talent”.
Jouw WERKelijke talenten zijn je natuurlijke eigenschappen :

  • die jou energie geven
  • die jou uniek maken t.o.v. andere professionals
  • die jouw potentieel vormen om te excelleren

WERKelijk talent = PASSIE + AANLEG = ENERGIE + GEMAK

Je WERKelijke talenten zijn eigenschappen die je bij je geboorte hebt meegekregen of die je op zeer jonge leeftijd onbewust hebt ontwikkeld. Deze eigenschappen zijn zeer stabiel en kan je op volwassen leeftijd niet bewust veranderen.

Je kan de verzameling van jouw WERKelijke talenten zien als een rijke voedingsbodem, je natuurlijke potentieel. Maar alleen wanneer je in je potentieel investeert zal je kunnen oogsten.
Investeren in je potentieel betekent in de praktijk het verwerven van kennis, vaardigheden en attitudes die je talent laten open bloeien. Eén ding is zeker. Wanneer je investeert in je talenten zal je niet alleen je best mogelijke prestaties leveren, je zal er ook echt plezier aan beleven.

There is a difference between skill and talent. Master the skill to let the talent out.